רוב ה"מטפלים" אינם מוכשרים לטפל ואינם נמצאים במאגר הפסיכולוגים המורשים בישראל. אם הם כן הם מחוייבים למסמך שהוציא איגוד הפסיכולוגים, הקורא להזהיר את המטופל בהשלכות ההרסניות של הטיפול.

להרבה ארגונים שמתעסקים בנושא אין בצוות "מטפלים", הם מתווכים בין מטופלים למטפלים, וזאת בין היתר כדי שהמטופל לא יוכל לתבוע אותם אחר כך.

1. ודאו כי יש למטפל/ת קבלות חוקיות. מטפלים, אל תשמחו שיש לכם קבלות ואתם עומדים בקריטריון. זה בין השאר אומר שיהיה יותר קל לתבוע אתכם אחר כך.

​2. בקשו לראות הסמכה/קרדנציות ממוסד רלוונטי ולגיטימי. בנוסף כדאי לבקש לדבר עם מטופלים שהטיפול שלהם הצליח. הייתם מפקידים את הכסף שלכם אצל יועץ השקעות בלי הסמכות ו/או המלצות מלקוחות מרוצים? למה את הנפש שלכם כן? אם לא חשוב לכם סעיף 1 וסעיף 2 אתם מוזמנים לקליניקה לטיפול בנטיות מיניות בעזרת מטבעות שוקולד – זה יהיה חצי מחיר מהמטפל שלכם. ומשום מה: חוקי לגמרי. (ניתן לבדוק אם יש לפסיכולוג שלכם רישיון בקישור הזה אך אין הבטחה שהפסיכולוג אינו עושה טיפולי המרה – בניגוד לנייר העמדה של התאחדות הפסיכולוגים).

​3.א. שאלו את המטפל מה לדעתו ההגדרה של טיפול מוצלח. וגם כמה זמן לוקח להגיע לשם. נכון גם קאוצ'ר מגיע עם מטרה מובנית למפגשים אבל אם הוא או היא מתפתלים כשהם מנסים לתת תשובות, הם גם יתפתלו בהמשך, בעוד 7 שנים, כשתגלו ששילמתם 300 שקלים × 4 מפגשים בשבוע × 12 חודשים × 7 שנים ללא תוצאות. זה מעל 100,000 שקל: יכולתם לעשות עם זה אחלה מסיבת חתונה.

3.ב. אם מטפל אומר באיזה שלב שהוא כנראה כבר לא יוכל לעזור לך אבל הוא מפנה אותך לחבר שלו שגם מטפל בזה – הייה בטוח שגם חבר שלו מפנה אליו מטופלים שהוא לא הצליח לשנות אותם. אולי ביחס של 1:1

4. מצד שני, אם הוא מבטיח 100% הצלחה, תברחו משם, אף טיפול לא יכול להבטיח מאה אחוזי הצלחה, גם לא טיפול להלבנת שיניים. מצד שני אם הוא אומר שיש לו מחקר ששליש הצליחו להשתנות… תבקשו את המחקר ותשלחו אותו אלינו. הכותרות יצאו לפני שנתיים – "המחקר" עדיין לא.

5. האם יש לו קליניקה/חדר טיפולים מסודר או שהוא נפגש איתכם בפארק/בלובי של בית מלון? האם הוא מביא את התינוק שלו לטיפול? תברחו משם, הוא לא מקצועי. ולפני שתשאלו: כן, זה קורה.

6. פתרונות מה'קבלה'. זה לא הזמן לדבר בעד או נגד הקבלה. אבל אם מישהו לוקח מכם כסף על זה שהוא אמר לכם לאכול תמרים, אחרי שהוא לחש עליהם משהו, או כל דבר אחר שמבוסס על תורת הנסתר. גם אם לא לקחו מכם כסף. בקשו לפני זה לראות נס גלוי אחר. 

7. מאוד ברצינות: אם המטפל שלכם מבקש לשמוע על ההרגלים המיניים שלכם, או על הרגלי האוננות שלכם, או באופן מוזר בקשה לזמנים ושעות מפורטים או הסבר על מה ואיך קורה שם – תברחו ממנו. אם הוא מבקש מכם להוריד בגדים או לגעת בכם או שתגעו בו. זה הזמן לפנות למשטרה.

​8. ככל שמטפל פחות טוב הוא ידבר יותר הרבה. אם ביליתם את המפגש הראשון בהרצאה על למה להיות הומו או להט"ב זה כל כך לא טוב, מה זה אומר? הרי אם הגעת לטיפול המרה גם דעתך וגם דעתו צריכים להיות ברורות בעיניין, למה לבזבז את הכסף שלך על הרצאה חסרת טעם?

9. דעות קדומות: לכולם יש דעות קדומות, וזה בסדר. אלא אם כן אתה מטפל. אנשי מקצוע לומדים הרבה מאוד זמן איך לנטרל את הדעות הקדומות שיש להם, ולכן ראו סעיף 2. איך יודעים אם יש להם דעות קדומות נגד להט"בים? א. אם הם עושים טיפול המרה… זה רמז ראשון ב. אם הם עסוקים להגיד דברים רעים על להט"בים זה רמז שני. ג. אם אתם לא בטוחים – תשאלו אותם.

10. שאלו את המטפל אם תידרשו לעשות דברים שהם נגד ההלכה. אם התשובה היא לא, בקשו זאת בכתב. אם התשובה היא כן, תשאלו איזה היתר ניתן כדי לעשות דברים אלו. אם התשובה לשאלה הזו או לשאלה הראשונה מתפתלת, אתם יודעים מה לעשות, תברחו משם.

שאלות לשאול מטפל לפני טיפול

  1. מהיכן ההכשרה שלו?
  2. ממה לדעתו נובעת משיכה חד מינית?
  3. כמה זמן הטיפול יימשך?
  4. תדירות המפגשים, ומחירם?
  5. היכן מתנהלים הטיפולים (מקום קבוע/משתנה)?
  6. סגנון הטיפול, והתרגולים הנדרשים/ האם אדרש לעבור על ההלכה?
  7. כיצד יוגדר טיפול מוצלח?
  8. האם לדעתך צריך לספר למיועדת לחתונה על הטיפול, אם כן מתי?
  9. המלצות (לבקש לדבר עם מטופלי עבר שהצליחו)

​מאילו מטפלים יש להיזהר

  1. ללא הסמכה מקצועית
  2. המציגים עמדה שיפוטית
  3. גובים תשלום מעל למחיר בשוק
  4. אלו שלא יודעים לקבוע תאריך יעד
  5. אלו שמבטיחים הצלחה
  6. ללא קליניקה מסודרת
  7. ללא קבלות
  8. כאלה שיציעו לך לעבור על עבירה אחת כדי להימנע מאחרת

נכתב ע"י: נדב שוורץ